Le Vif/L'Express: evaluatie

Print

Le Vif/L’Express verschijnt wekelijks verschijnt samen met het kwalitatieve lifestyle magazine Le Vif Weekend en de culturele bijlage Focus Vif. Hoe ervaren de lezers dit pakket? Zijn zij tevreden over de inhoud van hun nieuwsmagazine? Zijn zij tevreden over de redactionele insteek van het magazine en zijn bijlages? Roularta Research vroeg het aan 1611 lezers.

De tevredenheid over de onderwerpen die in Le Vif/L’Express aangesneden worden is groot: 96% is tevreden tot zeer tevreden over de onderwerpen. Evenals de tevredenheid over de informatieve waarde (95%) en de precieze info (92%): een grote troef in tijden van fake news en de reden waarom Le Vif/L’Express op 28 november 2019 beloond werd met een Golden Clover.

Ondanks het feit het politieke toneel grondig wordt uitgediept, beschouwt de helft van de lezers het magazine als politiek neutraal. Volgens 1 op 5 lezers situeert het magazine zich eerder links in politieke spectrum, terwijl eveneens 1 op 5 lezers het magazine als eerder rechts beschouwt.

Le Vif/L’Express in al zijn vormen en formaten

Naast de papieren versie, is Le Vif/L’Express ook in digitaal formaat beschikbaar voor zijn abonnees. 1 op 5 geeft aan wel eens de online pdf-versie van het magazine te lezen. 1 op 10 leest het magazine op zijn smartphone. De website levif.be verschilt inhoudelijk van het magazine en weet dagelijks 1 op 4 van de respondenten aan te trekken. 13% van de respondenten leest overigens vrijwel dagelijks artikels uit de +-zone van de website.

De bijlages van Le Vif/L’Express weten de respondenten eveneens te bekoren, hoewel de meesten zich omwille van het nieuwsmagazine op zich hebben geabonneerd. 12% van de respondenten leest de culturele bijlage Focus Vif als eerste, wanneer zij hun Vif-pakket ontvangen. In geval van de vrouwelijke respondenten opent 1 op 3 eerst het lifestylemagazine Le Vif Weekend.

Wilt u alle details van deze bevraging kennen? Neem gerust contact op met ons, wij delen graag diepgaandere inzichten m.b.t. onze lezers.