Het vakantiegedrag van 55-plussers in kaart

Print

Hoewel we steeds meer gewezen worden op de schadelijke gevolgen voor het milieu van vliegen, laten we dit transportmiddel toch nog niet meteen links liggen. Dat blijkt uit de grootschalige vakantie-enquête van Roularta Research. Ruim 2 op 3 55-plussers gaat immers met het vliegtuig op vakantie, op de auto (84%) na het populairste vervoermiddel op het vlak van reizen.

En op vakantie gaan, dat doen 55-plussers graag en veel. Ruim 40% gaat minstens 2 keer per jaar op vakantie, 1 op 2 55-plussers trekt er minstens 2 keer per jaar op uit voor een weekend.

Hun vakanties (minstens 5 overnachtingen buitenshuis) brengen ze het liefst door aan zee (60%), in een zonrijke omgeving (53%) of in de buurt van de natuur (52%). Wandelen is een populaire activiteit onder 55-plussers. Maar liefst 91% maakt graag wandelingen op vakantie. Een kleine 40% onderneemt bovendien wel eens een fietstochtje wanneer ze eropuit trekken.

Zin om nog meer cijfers omtrent de reislustige senioren te krijgen? Contacteer Roularta Research dan nu voor meer informatie of meer gedetailleerde resultaten.

Bron: Roularta Research, Vakantie-enquête 2018.