Ontdek de winnaars van de Belgian Fashion Awards 2017

Print

Op  16 november 2017 reikten Knack Weekend, Le Vif Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity) en MAD, Brussels Fashion and Design Platform voor het eerst de Belgian Fashion Awards uit. Het initiatief is uniek in België en bekroont zowel gevestigde als veelbelovende talenten uit de Belgische mode. Er waren awards te winnen in zeven categorieën.

Wie Belgische mode zegt, zegt Dries Van Noten. Hij ziet een gouden 2017, met zijn honderdste defilé in Parijs en een boek over deze honderd shows, nu bekroond met de Juryprijs. Ook Raf Simons viel in de prijzen, hij kreeg de titel Designer of the Year.

Er werden nog meer prijzen verdeeld. Marie Jo Lingerie ging met de Fashion Brand of the Year-award lopen. Het razend populaire horloge-en brillenmerk Komono werd bekroond als Entrepreneur of the Year. De tweeling Façon Jacmin kreeg de prijs van Opkomend Talent van het Jaar. De Professional van het Jaar-award was voor make-up artieste Inge Grognard. Tenslotte werd er ook een Award voor Most Promising Graduate uitgereikt. Die eer viel te beurt aan Rushemy Botter van de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

Ook in 2018 zullen onze magazines weer extra veel aandacht besteden aan mode. Zo is februari fashionmaand bij Knack & Le Vif Weekend met de modetrilogie Black Mode, Mode dit is Belgisch en Mannenmode. Contacteer ons gerust voor meer informatie!