An apple a day keeps the doctor away

De generatie babyboomers vindt gezonde voeding steeds belangrijker. 50 worden is voor velen een scharnierpunt, waarbij personen bewuster gaan nadenken over hun gezondheid en hun levensstijl. Thema’s als gezonde voeding en meer in beweging zijn interesseren 50-plussers dus enorm. Marketeers spelen dus best in op deze interesses.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de 50-plussers let op de samenstelling van voedingsproducten en 35% wil meer betalen voor bioproducten. Bovendien eten veel  50-plussers ook gezond: meer dan de helft (62%) eet elke dag vers fruit, 42% kookt elke dag verse groenten en ongeveer 1 op 3 50-plussers drinkt elke dag verse soep (30%). *

50-plussers die de kans op hart- en vaatziekten willen verlagen vervangen best verzadigd vet door onverzadigd vet en eten best veel groenten, fruit, vezels en weinig zout.  **

Meer tips over voedingtips kunt u ontdekken in de mei-editie en decembereditie van Plus Magazine. Deze nummers brengen respectievelijk een dossier over bio & lelijke groenten en fruit en over comfortfood. Daarnaast verschijnt op 18 mei ook nog de Gezondheidsspecial van Plus met als centraal thema ‘slank’.

 

*CIM TGM 2015
**Plusmagazine.be 23/06/2016 - 7 keer lekker én gezond voor je hart